Kalender

Medeltidsföreningen Nytuna

Varmt välkommen till våra aktiviteter!

Vill du delta? Anmäl till info@nytuna.se

 

10 januari kl. 18.00, drop in från 17.30 Uppstartsträff, lokal: Stora Bergsgränd 14

 

22 januari Sydag: Vi syr kjortlar av Bockstensmannen-modell, lokal: Studiefrämjandet, Brunnsgatan 5, kl. 10-17

 

29 januari: Laga mat + hantverksdag: Vi lagar mat och förbereder för Midvinterfesten. Ta gärna med egna hantverksprojekt. Stora Kungsladugården 4, kl. 10-17

 

1 februari kl 16-20 Midvinterfesten. Vi deltar på stora torget i Nyköping med matarkeolog Daniel Serra och bjuder nyköpingsborna på mat som kunde serverats på Gästabudet 1317.

 

24 februari kl. 10-13 Riddardag på Barnkulturcentrum Vi berättar om riddarlivet under medeltiden. Barnen får prova rustningar och rita sin egen sköld.

 

12 mars kl. 10-17 Årsmöte och hantverksdag

 

7 april kl. 18.30 Föreläsning med dräkthistoriker Eva Andersson, lokal: Kulturhuset Slottsvakten, arrangeras i samarbete med Textilhistoriska gruppen. Läs mer om föreläsningen, klicka på affischen:

 

10 april drop in från kl. 17.30 Träff med hantverk och planering för vårens aktiviteter. Ta med eget hantverk. lokal: Studiefrämjandet, Nyköping

 

23 april. Hantverksdag 10-17, Studiefrämjandet. Ta med eget hantverk.

 

13 maj. Vi åker till Ekenäs Riddarspel och deltar i Liungas Knytis 12.00. Ta med en maträtt att bjuda övriga på.

 

20 maj kl. 13-00 Gästabudsstämman arrangeras av föreningen Nyköpings dansanta fötter. Det kommer bl.a. bli en workshop i Medeltida dans med Folkungagillet Linköping/sektionen Tidig dans. Det lär ut 13-1500-tals danser, sociala sällskapsdanser där man dansar par eller i ring. För nybörjare! Inga förkunskaper krävs. 100 kronor i inträde, ger även tillgång till att delta i stämman hela dagen.

 

18 juni Våravslutning med knytis vid Storgruvan i Koppartorp, Tunaberg.

 

29 juli Läger vid Nyköpingshus Under dagen lagar vi mat över öppen eld och äter en festlig måltid. Vi erbjuder besökarna att prova på att karda och spinna ull i en öppen workshop kl. 14-15. Klockan 15.00 blir det visstuga med ålderdomliga visor och medeltida ballader.

 

2 september Nyckelkampen i Pumptorp. I början av september är det dags att på ett lekfullt sätt mäta våra krafter i Nyckelkampen. Med grenar som bland annat pilbågsskytte, varpakastning och hästskokast kämpar vi om äran och vandringspriset- en nyckelknippa. Dagen avslutas med gille och en härlig festmåltid. Vill du anmäla dig eller vill ha mer info? Kontakta info@nytuna.se

 

 

 

Kalender 2017

 

www.nytuna.se

e-post: info@nytuna.se